Bujanovčani poštuju policijski čas

Piše: N. Stevanović

Naredba o broju gostiju, koji unutar objekta ne sme da prelazi 50 i razdaljini stolova od 2 metra, se poštuje delimično; Savić

Bujanovac, 20. mart 2020. – Građani opštine Bujanovac poštuju odluku o zabrani kretanja od 20 do 5 sati, izvestio je u petak Štab za vanredne situacije načelnik Policijske stanice Bujanovac Goran Savić.

Situacija je drugačija po pitanju naredbe o samoizolaciji, posebno kod građana starijih od 65 godina, jer, kako Bujanovačke saznaju, policija je već izdala nekoliko kazni starijim meštanima Bujanovca zbog nepoštovanja odluke o zabrani kretanja.

-Što se samoizolacije tiče, zamolio bih građane da poštuju propisane odredbe. Policija kontroliše i nastaviće to da radi, ali je ovo pre svega pitanje savesti građanstva – rekao je Savić, ne iznoseći podatak koliko je do sada građana kažnjeno sa 150.000 dinara.

O današnjem prizoru ispred Pošte i Poštanske štedionice, odnosno ogromne gužve, uprkos naredbama i preporukama nadležnih, Savić je prokomentarisao je rekao da je „Pošta trebalo da osmisli način kako će se vršiti raspodela novca u skladu sa pravilima“.

-Policija će uvek biti tu da pomogne, kao što smo i danas uradili, ali svaki subjekt je dužan da obezbedi poštovanje naredbi – kaže on.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Načelnik opštinske inspekcije rekao je da se svakodnevno vrše kontrole ugostiteljskih objekata i da svi poštuju odluku o radnom vremenu od 8 do 18 časova.

Međutim, kako kaže, naredba o broju gostiju, koji unutar objekta ne sme da prelazi 50 i razdaljini stolova od 2 metra, se poštuje delimično.

-Kontrolišemo lokale u gradu i selima, pre tri dana je prekontrolisano 54 objekata i svi su poštovali pravila, kako o radnom vremenu, tako i o broju gostiju i razdaljini stolova. U sredu (18. mart) se ova odluka delimično poštovala, kafić Šanel na gradskom trgu je prednjačio u kršenju pravila, pa smo ih opomenuli – rekao je načelnik.




One thought on “Bujanovčani poštuju policijski čas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *