Viši sud: Rokovi ne teku tokom vanrednog stanja, ne izlazite iz svojih domova

Bujanovac, Vranje, 21. mart 2020. Viši sud u Vranju obaveštava građane Pčinjskog okruga da je Vlada Srbije donela Uredbu o rokovima u sudskim postupcima za vreme vanrednog stanja.

-Odlukom je predviđeno da za vreme vanrednog stanja prestaju teći rokovi za podnošenje tužbe u parničnom postupku, privatne tužbe u krivičnom postupku, predloga za pokretanje vanparničnog postupka ili postupka izvršenja i obezbeđenja, podnošenje tužbe u upravnom sporu ili podnošenje ustavne žalbe – navodi se u saopštenju Višeg suda.

Prestaju teći i rokovi za izjavljivanje pravnih lekova, pravnih sredstava ili za preduzimanje drugih procesnih radnji u gore navedenim postupcima.

U krivičnom postupku, prekršajnom postupku i postupku za privredne prestupe, rokovi za izjavljivanje žalbi na odluke kojima se postupak okončava kao i za izjavljivanje vanrednih pravnih lekova, PRESTAJU TEĆI za vreme vanrednog stanja. Uredba stupa na snagu danom objavljivanja u „Sl. glasnik RS“ – kaže se u saopštenju koje je potpisala predsednica suda Dragana Ilić Marković.

Iz suda su zamolili građane da imaju poverenje u pravosuđe, da ne izlaze iz svojih domova, jer njihova prava u sudskim postupcima u pogledu rokova su zaštićena donetom Uredbom Vlade Republike Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *