Crkva u Bujanovcu uvodi posebne molitve za izbavljenje od korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. mart 2020. (Foto arhiva: Bogojavljanje 2019.) – Osvećenje vaskršnjih vodica odloženo je do daljeg, dok će se svete liturgije i ostala bogosluženja redovno vršiti, uz poštovanje preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa, rečeno je Bujanovačkim u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Bujanovcu.

Osim toga, Prema rečima bujanovačkog paroha, protojereje Mića Zelenovića, Crkva je dobila upustva da se za vreme bogosluženja „ubace posebne molitve za izbavljenje od korona virusa, kao i molitva koja se i u prošlosti čitala za vreme epidemija“.

-Naša crkva će se držati uputstva i preporuka Vlade Republike Srbije da u zatvorenom prostoru ne bude više od 5 osoba. Molimo naše vernike da se rasporede, ako mogu tako reći, kao što su uradili u nedelju, kada je jedan deo vernika bio u samom hramu, a drugi deo u priprati hrama – kaže paroh bujanovački protojerej Mićo Zelenović.

On je dodao da će se, po odluci episkopa vranjskog Pahomija, svi ostali verski obredi obavljati uz svođenje učesnika na minimum.

-Obredima će moći da prisustvuje samo najuži krug ljudi, na primer na krštenju samo sveštenik, kum i roditelji deteta – rekao je Zelenović.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *