Dr Jovanović: U Bujanovcu bez korona virusa

Piše: N. Stevanović

Molim građane da poštuju uputstva: Dr Jovanović

Bujanovac, 23. mart 2020.  Situacija u opštini Bujanovac je pod kontrolom i bez potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom, a ukoliko dođe do promene građani će biti pravovremeno obavešteni, kaže za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović.

-Pratimo stanje na terenu i preduzimamo sve neophodne mere. Ponoviću, da bi situacija ostala pod kontrolom neophodna je samoizolacija, u najvećem mogućem obimu, za sve kategorije stanovništva – rekla je dr Jovanović.

Ona je naglasila da povratnici iz inostranstva koji imaju simtome respiratorne infekcije, poput povišene temperature, kašlja, problema sa disanjem, moraju da se jave epidemiološkoj službi na brojeve telefona:

064/140-32-89064/424-23-26062/718-820017/421-310.

-Za sve ostale pacijente iz opštine, sa ovakvim simptomima, otvorili smo posebnu ambulantu u Domu zdravlja u kojoj deca i odrasli mogu dobiti adekvatnu lekarsku pomoć. Molim građane da poštuju ova uputstva – kaže ona.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 Respirator, koji je nedavno kleničkom kraju donirao meštanin Goran Jovanovski, biće instaliran u sanitetsko vozilo Službe hitne pomoći.

-Hitna služba će sada imati dva vozila opremljena mobilnim respiratorima što će omogućiti i adekvatan transport urgentnih slučajeva. Dom zdravlja je itekako zahvalan donatoru – poručila je.

Prema poslednjim podacima, 222 osobe u Srbiji pozitivne su na korona virus a do sada su preminule dve.

U opštini Bujanovac u samoizolaciji je preko stotinu građana.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *