Apoteka: Ne znamo kad ćemo dobiti maske, rukavice i alkohol

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. mart 2020. (Foto Bujanovačke ilustracija)- Iako Bujanovčani pažljivo prate savete i preporuke nadležnih, ipak nisu u mogućnosti da ih se pridržavaju jer u prodaji nema osnovnih sredstava za zaštitu od korona virusa.

Apotekarska ustanova u Bujanovcu nema zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva već tri nedelje, faktički od početka epidemije, i još uvek nema bilo kakvih naznaka kada će nam biti isporučena osnovna sredstava za borbu protiv širenja korona virusa, rekao je Bujanovačkim direktor ustanove Basri Fejzulahu,

-Već više od mesec dana bezuspešno pokušavamo da obezbedimo makar minimalne količine alkohola, maski i rukavica. Tražimo od dobavljača u celoj zemlji i odgovor je uvek negativan. Ovog materijala uopšte nema na tržištu – kaže Fejzulahu.

Kako saznaju Bujanovačke, ništa bolja situacija nije ni u privatnim apotekama u gradu.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Poslednja informacija koju je Apoteka dobila od nadležnih je iz Privredne komore Srbije, kaže direktor, iz koje im je rečeno treba da poruče, a da se isporuka može očekivati za nedelju dana.

-Govorimo o zaštitnim maskama, što se tiče sredstava za dezinfekciju njih nema nigde – kaže direktor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u nedelju najavio da će u apotekama u Srbiji u četvrtak biti 15 miliona zaštitnih maski, koje će biti podeljene građanima, a sledi još 35 miliona, pa još 50 miliona maski.

Po rečima direktora Apoteke, u beogradske apoteke su već stigle maske, a od kog kontingenta će se isporučivati Bujanovcu može samo da se nagađa.

Fejzulahu je istakao da se već nazire problem sa snabdevenošću ostalom robom i lekovima.

-Poručili smo robu u četvrtak i još uvek nema isporuke. Nadam se da nećemo doći u situaciju da nam zafale lekovi, već da je u pitanju samo kašnjenje. Za sada smo sa nekih 80 odsto pokriveni lekovima – zaključio je direktor.

Poslednjih stotinak zaštitnih maski u gradskoj Apoteci Bujanovčani su pokupavali u prvoj nedelji marta.

 

 

 




One thought on “Apoteka: Ne znamo kad ćemo dobiti maske, rukavice i alkohol

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *