Dozvoljava se rad restoranima, ali samo za dostavu hrane

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. mart 2020. (Foto Bujanovačke ilustracija) – Bujanovački Štab za vanredne situacije doneo je odluku u da se restoranima i lokalima brze hrane dozvoli rad tako što će obavljati dostavu i organizovati preuzimanje hrane po porudžbini, uz obavezno poštovanje svih propisanih mera.

Lokali koji pripremaju hranu izuzeti su iz odluke o zabrani rada svih ugostiteljskih objekata na osnovu preporuke Privredne komore Srbije (PKS).

-Iz postojeće odluke se izuzimaju objekti sa kuhinjama, restorani, kafane i „fast food“ lokali, kojima je od sada dozvoljeno da dostavljaju hranu i organizuju preuzimanje narudžbina. Preuzimanje se mora odvijati uz maksimalno poštovanje mera za sprečavanje širenja korona virusa. Na ugostiteljima je da to sprovedu, da li će to rešiti nekim šalterom ili slično ostaje na njima, ali nikakva okupljanja i gužve se neće tolerisati – rekao je komandant Štaba Šaip Kamberi.

Štab obaveštava i poljoprivrednike da zabrana kretanja od 17 do 5 časova za njih ne važi, već im je dozvoljen rad na njivama i povratak kućama do 20 časova.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *