Domu zdravlja stigla donacija u alkoholu iz Banata

Piše: N. Stevanović

dodatne količine medicinskog alkohola svakako dobro došle: Dom zdravlja

Bujanovac, 24. mart 2020. Naša sugrađanka Jelena Urošević obezbedila je i donirala, posle zaštitnih maski, Domu zdravlja u Bujanovcu respektabilnu količinu medicinskog alkohola, u trenutku kada ovog sredstva,  u jeku borbe protiv korona virusa, u bujanovačkim apotekama nema više od mesec dana, a sa nestašicom se suočava i cela zemlja.

Direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović rekla je Bujanovačkim da je ova zdravstvena ustanova na zadovoljavajućem nivou snabdevena sredstvima za zaštitu i dezinfekciju, ali da su dodatne količine medicinskog alkohola svakako dobro došle.

Zahvaljujem se Jeleni u svoje i u ime naše ustanove. Solidarnost i humanost su nam u ovim vremenima preko potrebni. Lekari, medicinski tehničari i ostalo osoblje Doma zdravlja nastaviće da neumorno pružaju pomoć svima kojima je potrebna, a ovakvi humani gestovi nam to olakšavaju – rekla je dr Jovanović.

Donator, kome se zahvaljuju Uroševićeva i Jovanovićeva, je Destilerija „Hubert 1924“ iz Banatskog Novog Sela kod Kikinde.

U Domu zdravlja je od nedavno i respirator, koji je kleničkom kraju donirao meštanin Goran Jovanovski.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *