Dr Ajeti, HITNA: Donirajte nam makar poljoprivredna odela za zaštitu

 

Bujanovac, 26. mart 2020.- Koliko je u Službi hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja situacija dramatična zbog nedostatka adekvatne zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju, možda najbolje svedoči apel dr Bejtule Ajetija upućen preko Fejsbuka.

Dr Bejtula Ajeti, lekar Službe hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja, moli građane koji imaju zaštitne kombinezone, maske i rukavice i to one koje se koriste u poljoprivredi, da ih doniraju njemu i njegovim kolegama.

-U sredu je ekipa Službe hitne pomoći bez odgovarajuće zaštitne opreme transportovala pacijenta u Klinički centar u Nišu, izlažući se tako velikom riziku. Još jednom vas molim, zaštita medicinskog osoblja je u interesu čitavog stanovništva – napisao je dr Ajeti na FB u sredu.

On navodi da „zna da je to zadatak Vlade, ali da trenutno nema mogućnosti da lekari budu opremeljeni odgovarajućim zaštitnim odelima“.

-U okolnostima nastalim usled pandemije COVID-19, svaka pomoć od vas mnogo bi značila stanovništvu naše opštine i šire – kaže dr Ajeti.

Zahvalio se kompaniji Bici na pomoći, a ostale koji žele da pomognu uputio da se jave telefonom Službi hitne pomoći ili na broj 062 36 08 56.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *