ŠTAB: Podela 125 paketa za najugroženije, vrednost paketa 4.000 dinara!

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. mart 2020. Po poslednjim informacijama iz Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac, materijalno najugroženija domaćinstva u opštini dobiće pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu u vrednosti od 4.000 dinara.

Nakon prvobitnih planiranih 300.000 dinara za ovu namenu, iznos je uvećan na 500.000 dinara, što znači da će 125 domaćinstava dobiti opštinsku pomoć.

-Spiskove najugroženijih će sačiniti predsednici svih mesnih zajednica, jer smatramo da su oni najbolje upućeni u situaciju na terenu. Apsolutnu prednost će imati višečlane porodice bez ikakvih prihoda. Štab će svakako izvršiti detaljnu proveru svakog spiska kako bi sprečili eventualne zloupotrebe – rekao je Bujanovačkim Rahim Salihi, koordinator za volontere u Štabu za vanredne situacije.

On je pozvao građane kojima je potrebna pomoć da se jave kancelarijama mesnih zajednica u kojima žive.

-Iako će se spiskovi proveravati i neće biti dozvoljene bilo kakve mahinacije, ja apelujem na građane da pokažu solidarnost u ovoj kriznoj situaciji i da pomoć ne traže oni kojima nije zaista potrebna. Paketi su namenjeni porodicama u najnezavidnijim položaju i one će ih dobiti – naglašava Salihi.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Centar za socijalni rad, dodao je, dostavio je Štabu listu od oko 40 sugrađana starijih od 65 godina na evidenciji Centra, koji će takođe dobiti pomoć.

-Takođe, pozivam sve starije od 65 godina koji žive u gradu, odnosno starije od 70  godina po selima, a koji ne spadaju u materijalno ugrožene kategorije, već zbog zabrane izlaska u cilju sprečavanja širenja korona virusa imaju poteškoća u nabavci hrane, lekova i ostalih potrepština, da nam se jave. Naši volonteri će im se odmah naći na usluzi i dopremiti im sve što im je potrebno – kaže Salihi.

Ova kategorija građana se za pomoć može obratiti na brojeve telefona opštinskog kol centra

017/ 653-130 i 017/ 653-942 od 8 do 14 časova.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *