Veterinarska i opština dezinfikuju ceo Bujanovac (Video)

Bujanovac, 27. mart 2020. – Bujanovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji će kompletno biti dezinfikovan protiv korona virusa, zahvaljujući saradnji lokalne samouprave i Veterinarske stanice.

Posao dezinfekcije počeo je danas, a trebalo bi da bude završen u subotu, rekli su za Bujanovačke Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice, i Rahim Salihi, načelnik Odeljenja za investicije i razvoj Opštine Bujanovac, koji zajedno sprovode akciju.

U petak su dezinfikovani trotoari, ulazi u zgrade i druge javne površine na potezu od kružnog toka do Doma zdravlja duž glavne ulice, zatim Kosovska, oba šetališta na trgu, Dom kulture, NSA, džamije i crkve na teritoriji opštine, banke, pošta, benzinske pumpe, ali i Škola Sezai Suroi, u kojoj se snima nastava na albanskom.

Sutra se dezinfikuju lamele (crvene zgrade), Karakačka i ostale gradske ulice, a Milković i Salihi najavlju da će biti dezinfikovane kompletne zgrade.

-Ovo sredstvo kojim dezinfikujemo ubija sve viruse, bakterije i plesni 17 minuta posle prskanja, pojašnjava Miodrag Milković, direktor Veterinarske.

Prema njegovim rečima, akcija se sprovodi u dogovoru sa opštinom.

Veterinarska stanica ne naplaćuje rad, već samo utrošen materijal, pojašnjava Milković.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Rahim Salihi dodaje da je komercijalna cena ovog posla 15 dinara po metru kvadratnom, a da će opština platiti 8 dinara:

Cena je najmanje važna jer je zdravlje građana na prvom mestu, naglašava Salihi.

Na teritoriji Bujanovca nema zaraženih korona virusom. Prema poslednjim podacima u Pčinjskom okrugu ih je 13, a u Srbiji 528, uz 8 smrtnih slučajeva.

Prema zvaničnim podacima, u Bujanovcu je preko 500 osoba u samoizolaciji.






Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *