Okupljanja u centru Bujanovca, niko ne reaguje

Bujanovac, 30. mart 2020. – Iako je pazarni dan, na trgu je manje ljudi nego obično ponedeljkom, ali ni izbliza toliko da bi se stvorio utisak poštovanja preporuka stručnjaka i zakonske zabrane okupljanja više osoba na jednom mestu.

Naprotiv, kao da većina naših sugrađana živi negde drugde i ne prati šta se dešava oko nas, pa je bezbrižno u grupama posedalo po onim klupicama na trgu kao pred zadrugom, ili udarilo u grupnu šetnju.

Čak ni činjenica da se infekcija prenosi isključivo respiratorno, da se u samoizolaciji nalazi gotovo 1.200 Bujanovčana, te da imamo i prvi zvanično potvrđeni smrtni slučaj od korone, ne može da nas natera da ostanemo kod kuće, ili da makar držimo odstojanje kad smo napolju.

Da stvar bude još gora, nigde takozvanih nadležnih organa da ih privedu razumu i pravdi ili makar rasteraju, da prostite, kao „mačke s jebišta“.

Predsednik Vučić je u nedelju izjavio da se, zbog nediscipline i prepunih parkova i šetališta u nekim gradovima, čak razmišlja o totalnom policijskom času, u prevodu apsolutnoj zabrani izlaska iz kuća.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

I ako bude uvedena, a neće biti čudo ako hoće, ova mera biće posledica upravo ponašanja koje vidite na slici i video materijalu.

Imaćemo na delu kolektivnu krivicu zbog nekolicine neodgovornih, poput onih idiota koji su vikendom defilovali beogradskim šetalištima kao da nisu u vanrednom stanju već na vašaru u svojim postojbinama, raznim zapizdinama iz kojih su se sjatili u prestonicu.

Slike i video materijal koje nam šalju čitaoci, s pravom uplašeni, najbolje svedoče o ovome.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *