Saopštenje Bujanovačkih povodom vesti o smrti žene iz Nesalca

Bujanovac, 30. mart 2020. – Vest koju smo objavili u ponedeljak ujutru o ženi iz Nesalca, prvoj žrtvi korona virusa u opštini Bujanovac, naišla je na brojne reakcije i izazvala uznemirenje naših čitalaca.

S pravom, rekli bismo, s obzirom na situaciju u kojoj svi mi živimo i strah i paniku koji vladaju u čitavom svetu.

Međutim, na našem Fejsbuk nalogu dominantni su komentari iz kojih se može zaključiti da je portal Bujanovačke izmislio ovaj slučaj, da namerno širimo paniku, da je pokojna žena bila stara i da je patila od hroničnih bolesti, a koristi se i činjenica da je njen prvi nalaz na korona virus, pošto je 25. marta transportovana u Niš, bio negativan, što smo takođe objavili.

Zbog svega ovoga prinuđeni smo da, mimo svog običaja, reagujemo na ovaj način i javnosti saopštimo nekoliko nepobitnih činjenica:

  1. Nisu Bujanovačke same izmislile i napisale da je smrt ove žene posledica korone
  2. To je informacija relevantnih ustanova, konkretno Doma zdravlja
  3. Informaciju su Domu zdravlja potvrdili u Kliničkom centru Niš i epidemiolozi u Vranju
  4. Osnovna misija Bujanovačkih je da građane informišu o svemu što je u njihovom, tj javnom interesu, pa čak i kad su informacija bolne kao u konkretnom slučaju
  5. Od proglašenja pandemije 6. marta u Srbiji Bujanovačke, iz časa u čas, informišu javnost o situaciji u našem gradu i okrugu, ali i prenose nacionalne vesti na ovu temu koje se tiču svih nas, poštujući pritom sve profesionalne i etičke zakone i norme, kao uostalom od početka svog rada 2015.

Hvala što nas pratite

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *