Avion iz Turske sleteo u Beograd, studenti već na putu ka jugu

Studenti će iz autobusa pravo u karantin u Bujanovačkoj banji

Bujanovac, 31. mart 2020. (foto Bujanovačke ilustracija) – Avion iz Turske, sa studentima iz Bujanovca i Preševa koji se školuju u toj zemlji, bezbedno je sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla, saopštili su Koordinaciono telo za jug Srbije i Nacionalni savet Albanaca (NSA).

NSA je objavio da se oni već na putu ka zavičaju autobusom koji je obezbedila Opština Bujanovac. Oni će po dolasku biti smešteni u karantin koji se nalazi u Specijalnoj bolnici Bujanovačka Banja.

Naši sugrađani ostaće u karantinu 28 dana uz poštovanje svih higijenskih i zdravstvenih mera propisanih u Republici Srbiji, kažu u KT.

Koordinaciono telo i opština Bujanovac obezbedili su hranu, vodu, maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju za svakog studenta kako bi im bila osigurana najveća moguća bezbednost tokom puta.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Koordinaciono telo, ali i Opština Bujanovac i NSA izražavaju veliku zahvalnost Konzulatu u Turskoj, Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Kancelariji za ljudska i manjinska prava i svim drugim državnim organima za veliku pomoć u povratku studenata u Republiku Srbiju. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *