Bujanovačka banja postaje karantin za naše ljude koji dolaze iz inostranstva

Piše: N. Stevanović

Osobe čiji su rezultati testova negativni dobijaju rešenje o samoizolaciji od sanitarnog inspektora i otpuštaju se kući, a građane pozitivne na virus preuzima epidemiološka služba: Mitrović

Bujanovac, 31. mart 2020. – Specijalna bolnica Bujanovačka banja pretvorena je u karantin odlukom Vlade Srbije od 26. marta i u ovom objektu borave građani opština Bujanovac i Preševo koji dolaze iz inostranstva.

U ovom trenutku je u karantin u Bujanovačkoj banji smešteno 13 osoba, koje će po rešenju sanitarnog inspektora tokom dana (utorak, 31. mart) biti pušteni kući u samoizolaciju, a očekujemo dolazak bujanovačkih i preševskih studenata iz Turske – rekao je u utorak Bujanovačkim narodni poslanik SNS Nenad Mitrović, inače radnik ovog banjskog lečilišta.

Građani, obično sa graničnog prelaza Preševo, do Bujanovačke banje stižu u pratnji lekarskih ekipa domova zdravlja Bujanovac ili Preševo, i tu bivaju smešteni dok ne stignu rezultati testova na korona virus.

Uzorkovanje se vrši ili na samom graničnom prelazu ili kasnije u Specijalnoj bolnici.

-Osobe čiji su rezultati testova negativni dobijaju rešenje o samoizolaciji od sanitarnog inspektora i otpuštaju se kući, a građane pozitivne na virus preuzima epidemiološka služba i smešta ih na neku od klinika – objašnjava proceduru Mitrović.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Specijalna bolnica je, pored smeštaja, obezbedila 24-časovni lekarski nadzor, hranu i grejanje, a objekat obezbeđuje vojska.

Specijalna bolnica je, pored smeštaja, obezbedila 24-časovni lekarski nadzor, hranu i grejanje, a objekat obezbeđuje vojska

Karantin je spreman za prihvat studenata iz Turske, izvestio je Mitrović Štab za vanredne situacije opštine Bujanovac, na sednici u utorak.

-Svi će biti smešteni na jednom spratu, u više nego pristojnim sobama, sa zasebnim kupatilima i grejanjem,  i biće raspoređeni onako kako oni žele – rekao je Mitrović.

On je zamolio roditelje da ne dolaze u karantin, naglasivši da vojska neće dozvoliti kontakt.

Ni deca ni roditelji nemaju razloga za brigu. U karantinu će imati sve što im je potrebno. O daljim koracima će odlučivati sanitarni inspektor i nadležni organi, o čemu će svi blagovremeno biti informisani – rekao je Mitrović.

U Specijalnoj bolnici u Bujanovačkoj banji je na raspolaganju 180 ležajeva.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *