Počinje podela humanitarnih paketa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 31. mart 2020. – Raspodela paketa pomoći materijalno najugroženijim porodicama u opštini Bujanovac počela je u ponedeljak i do srede će svih 125 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu stići do meštana, rekao je u utorak Bujanovačkim predsednik opštine Šaip Kamberi.

-Već smo podelili oko 20 paketa i nastavićemo u naredna dva dana. Ovo je samo prvi korak koji je lokalna samouprava preduzela i nastojaćemo da kao nerazvijena opština dobijemo pomoć od Vlade Srbije kako bi pokrili egzistencijalne potrebe većeg broja stanovnika naše opštine – rekao je Kamberi, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, ali nije precizirao gde su podeljeni paketi.

OVDE vidite šta se nalazi u paketima

Po njegovim rečima, ukoliko se ne obezbedi pomoć od države lokalna samouprava  će iz sopstvenog budžeta izdvojiti još novca za pomoć građanima tokom vanrednog stanja i pandemije korona virusa.

Za pomoć za najugroženije porodice opština je do sada izdvojila 500.000 dinara.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Paketi će se deliti prema spiskovima koje su sačinili predsednici mesnih zajednica, ali je očigledno da 125 paketa neće biti dovoljno za svih 28 kojima je pomoć neophodna.

Aca Veljković, predsednik MZ Bujanovac rekao je za Bujanovačke da je Štabu prijavio dvadesetak najugroženijih porodica:

Ne znam, međutim, da li će svi oni dobiti pomoć, kaže Veljković.

-Apsolutnu prednost će imati višečlane porodice bez ikakvih prihoda. Štab će svakako izvršiti detaljnu proveru svakog spiska kako bi sprečili eventualne zloupotrebe – rekao je Bujanovačkim Rahim Salihi.




2 thoughts on “Počinje podela humanitarnih paketa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *