Istražuju se kontakti inficiranog Bujanovčanina, porodica u samoizolaciji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac,  3. april 2020. Članovi porodice Bujanovčanina, za koga je u petak ujutru potvrđeno da je pozitivan na covid-19, u toku dana će dobiti rešenja o samoizolaciji od 28 dana, a drugi kontakti obolelog za sada nisu utvrđeni, rečeno je Bujanovačkim u epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju.

Kontakti se istražuju i u ovom trenutku nemamo drugih osim supruge i ćerke sa kojima oboleli živi. One će danas dobiti rešenja o samoizolaciji – kažu u Zavodu.

Stambene zgrade u naselju Karakačka, gde živi drugi oboleli od korona virusa u opštini Bujanovac, već su dezinfikovane po nalogu epidemiološke službe.

O stanju obolelog nam je samo rečeno da se „leči na Infektivnom odeljenju vranjske bolnice“.

Epidemiloška služba preduzima sve što je u našoj nadležnosti. Apelujemo na građane da se pridržavaju mera i preporuka Vlade i Ministartva zdravlja – poručuju iz Zavoda.

 Kako je ranije danas dr Lela Jovanović, direktorka bujanovačkog Doma zdravlja (DZ), izvestila lokalni Štab za vanredne situacije, oboleli se sa simptomima pre dva dana javio u Posebnu respiratornu ambulantu DZ.

On je zatim prebačen u Vranje, ali je posle pregleda vraćen kući.

Međutim, sutradan mu se stanje pogoršalo pa je iz Bujanovca prebačen na Infektivno odeljenje vranjske bolnice gde je testiran na covid-19, a u petak ujutru je stigla potvrda da je rezultat pozitivan.

Dr Jovanović i predsednik opštine Šaip Kamberi potvrdili su da je još jedna osoba iz Bujanovca sumnjiva na korona virus i da se čekaju rezultati.

U nedelju je u KC Niš preminula starija žena iz Nesalca, hronični biolesnik, kod koje je zvanično potvrđeno prisustvo korona virusa.

O ukupnom broju umrlih i obolelih u Srbiji pročitajte OVDE.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *