Muškarac iz Bujanovca zaražen koronom!

Piše: N. Stevanović

U opštini Bujanovac je 1.135 građana u samoizolaciji, 19 više nego prethodnog dana: covir19

Bujanovac, 3. april 2020. Još jedan slučaj infekcije korona virusom potvrđen je u opštini Bujanovac i radi se o muškarcu starom 55 godina iz Bujanovca. On je u stabilnom stanju i nalazi se na Infekftivnom odeljenju vranjske bolnice, potvrdila je za Bujanovačke dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja.

U petak ujutru je Domu zdravlja u Bujanovcu potvrđen novi slučaj infekcije covidom-19. Epidemiološka služba će preduzeti sve potrebne mere. Mesto stanovanja obolelog će biti dezinfikovano, a osobe sa kojima je bio u kontaktu izolovane po propisanoj proceduri koju sprovodi nadležna epidemiološka služba iz Vranja. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku – rekla je Bujanovačkim dr Lela Jovanović.

Ovo je drugi registrovan slučaj covid-19 u bujanovačkoj opštini.

Prva osoba iz opštine čiji je test na korona virus bio pozitivan bila je žena stara 74 godine iz sela Nesalce. Slučaj je potvrđen 29. marta, a dan kasnije je ova žena preminula u Kliničkom centru Niš.

Po dostupnim informacijama na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs, poslednji put ažuriranim 2. aprila, u opštini Bujanovac je 1.135 građana u samoizolaciji, 19 više nego prethodnog dana.

U Srbiji je do 2. aprila u 15 sati od novog virusa preminula 31 osoba, prosečne starosti 62,38 godina, dok je broj zaraženih 1.171.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *