Novo zelenilo u parku, na trgu, kružnom toku… (Video & Foto)

Mladica breze u parku

Bujanovac, 9. april 2020. – Grad živi i tokom pandemijskog vanrednog stanja, a opšti je utisak da Bujanovac nikada nije bio čistiji nego sada. A naš grad biće svakako još lepši i humaniji za život kada se završi ozelenavanje javnih površina koje je počelo danas u parku.

Osim parka, gde su zasađene mlade breze i zimzeleno drveće, novo zelenilo dobiće i trg, gde su takođe počeli radovi, kružni tok na ulazu u grad, delovi glavne ulice, okolina zgrade opštine…

-Radi se o projektu vrednom 500.000 dinara, za koji su ranije odobrena sredstva, pa koristimo lepo vreme da obavimo ovaj posao – kaže za Bujanovačke Rahim Salihi, načelnik opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj, koje sprovodi projekat.

On očekuje da, zbog policijskog časa koji počinje u petak u 17 sati i trajaće do ponedljka u 5 ujutru, čitav posao bude gotov naredne nedelje.

Ranije je bilo reči o tome da je neko drveće u parku i na trgu zbog starosti zrelo za sečenje, a Salihi objašnjava da će angažovati stručnjake koji će proceniti šta treba da se odstrani. On podseća da su u sklopu uređenja grada na ulicama postavljeni i novi kontejneri.

Predsednik opštine Šaip Kamberi govorio je februara, na sednici Opštinskog veća, o neophodnosti obnove gradskog zelenila:

– Pored toga što predstavlja opasnost, to drveće izgleda loše i zbog toga će biti zamenjeno, rekao je Kamberi i dodao da će novo zelenilo biti postavljeno i na desnoj strani trotoara ka centru, koji treba da se radi ove godine. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *