Preševo među retkim sredinama u Srbiji bez zaraženih i sumnjivih na koronu

Građani se ponašaju krajnje disciplinovano: Salihu

Bujanovac, Preševo, 9. april 2020. – Preševo je jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji u kojoj ne samo da nije registrovan ni jedan slučaj infekcije korona virusom, već nema ni osoba sumnjivih na prisustvo covid19, potvrđuje za Bujanovačke Diretktor tamošnjeg Doma zdravlja Driton Salihu.

On smatra da je jedan od razloga za to svakako i činjenica da su u samoizolaciji 1.743 osobe (na dan 8. aprila), po čemu je Preševo na 8. mestu u Srbiji i prvo u Pčinjskom okrugu.

-Osim toga, mogu reći da se građani ponašaju krajnje disciplinovano, ne krši se zabrana kretanja i nema okupljanja. Već trećeg dana vanrednog stanja zatvorili smo ugostiteljeske objekte, na vreme otvorili kovid ambulantu i preduzeli sve neophodne mere za sprečavanje širenja virusa – kaže Salihu za Bujanovačke.

On naglašava i da Dom zdravlja građanima deli maske i rukavice po gradu gde može da se stvori gužva, najčešće ispred banaka ili pošte.

-Imamo dobru saradnju sa resornim ministartsvom a ustanova raspolaže svom neophodnom opremom.

Prema podacima sa sajta covid19, u Bujanovcu se 1.147 osoba nalazi u samoizolaciji, registrovana su tri slučaja infekcije, dok se rezultati testiranja čekaju za dve osobe.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *