Redžepi: Isplata jednokratne pomoći studentima po ukidanju vanrednog stanja

Piše: N. Stevanović

Akademci iz Bujanovca sa prosečnom ocenom 9 i više mogu da računaju na oko 22.000 dinara od opštine, dok će ostali dobiti manje iznose

Bujanovac, 9. april 2020. (Foto FB) – Isplata jednokratne pomoći studentima u opštini Bujanovac, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara, kasniće zbog vanrednog stanja proglašenog u zemlji zbog korona virusa, rečeno je Bujanovačkim u lokalnoj samoupravi.

Po rečima Dritona Redžepija, načelnika opštinskog Odeljenja za javne službe, završni deo konkursa, odnosno razmatranje žalbi kandidata, još uvek nije sproveden, a pod velikim znakom pitanja je i isplata u toku vanrednog stanja.

Mi smo odredili preliminarnu rang listu i dali rok od osam dana za eventualne žalbe. Međutim, komisija nije zasedala zbog situacije sa korona virusom, a zatim i vanrednog stanja – kaže Redžepi za Bujanovačke.

On je istakao da će u narednim danima komisija svoj deo posla završiti i odrediti konačnu rang listu, ali da isplata 10 miliona dinara bujanovačkim studentima ostaje pod znakom pitanja.

U ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da kažem kada će studenti dobiti jednokratnu pomoć. Ono što je sigurno je da će novac biti isplaćen, najverovatnije po okončanju vanrednog stanja – rekao je on.

Kako su ranije Bujanovačke objavile, akademci iz Bujanovca sa prosečnom ocenom 9 i više mogu da računaju na oko 22.000 dinara od opštine, dok će ostali dobiti manje iznose.

Na preliminarnoj rang listi objavljenoj 28. februara bilo je 720 studenta.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *