Krizni štab nema odgovor na pitanje Bujanovačkih o broju testiranih i zaraženih u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Nismo primili te podatke (Foto printskrin)

Bujanovac, 17. april 2020. (Foto: covid19.rs)Krizni štab za borbu protiv covid-19 u Srbiji nije imao odgovor na pitanje Bujanovačkih postavljeno u petak koliko je testiranih osoba i onih kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom  u opštinama Bujanovac i Preševo.

Kada je na obraćanju javnosti čuo pitanje Bujanovačkih, dr Predrag Kon je najpre rekao da „nije pripremio taj podatak“, da bi mu potom neko od prisutnih sugerisao da „u Bujanovcu nema registrovanih na osnovu podataka koje smo dobili“.

-Da, u Bujanovcu je nula, za Preševo nemam ovde upisano – rekao je  dr Kon nakon bezuspešnog pokušaja da pronađe podatke.

Ipak, po zvaničnim podacima iz bujanovačkog Doma zdravlja, u koji stižu zvanični izveštaji iz Zavoda za javno zdravlje Vranje, u opštini Bujanovac su do sada registrovana 4 slučaja korona virusa.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Odgovor Kriznog štaba na pitanje Bujanovačkih usledio je dan nakon što je jedna od članica, dr Darija Kisić Tepavčević, na slično pitanje odgovorila da nema podatke za opštine koje su na Kosovu i Metohiji.

– Odmah moram da komentarišem odgovor Kriznog štaba na vaše pitanje, ovo je stvarno sramota šta oni prezentuju, da u Bujanovcu nema obolelih.  Da se nadovežemo na jučerašnju konferenciju, još jedna potvrda neznanja i gde se mi geografski nalazimo, strašno, šta vise komentarisati – reagovala je za naš portal dr Katarina Kragujević Pejić iz Bujanovca.

Direktoka Doma zdravlja Bujanovac, dr Lela Jovanović, potvrdila je za naš portal da u Bujanovcu ima 4 pozitivna slučaja:

-Ja podatke dobijam iz Zavoda u Vranju i delim ih sa vama, rekla je ona za Bujanovačke.

Na zvaničnom državnom sajtu covid19, podaci o broju inficiranih po gradovima i opštinama ažurirani su 11. aprila, i prema njima u Bujanovcu ima 0 zaraženih.

Nevolja je u tome što su svi slučajevi korone u našoj opštini registrovani pre tog datuma.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *