Pravda za Dariju! (VIDEO)

Bujanovac, Niš, 17. april 2020. – Neprikosnoveni hit na društvenim mrežema, bar u Bujanovcu i Preševu, od juče je dr Darija Kisić Tepavčević posle konferencije za medije Kriznog štaba u Nišu.

Mnogi je Bujanovčanin podelio njen nastup sa podrazumevajućim komentarima, od onih šaljivih tipa „šta si imala iz geografije“, pa do uvredljivih koji nisu za ovaj tekst.

Pa, čime je to Darija, žena koja preti da pomuti popularnost Lepe Brene i Cece zajedno, i čiji će se lik i telo sasvim izvesno uskoro naći i na kalendarima, šoljicama za kafu, majcama i naslovnicama turističkih bedekera koji promovišu prirodne lepote Srbije, toliko razgnevila Bujanovčane?

Na pitanje kolege iz Preševa koliko je ljudi u ovoj i opštini Bujanovac do sada testirano na koronu, Dr je odgovorila ovako:

Što se tiče pitanja koji se odnosi na ovaj deo naše zemlje, na Kosovu, Preševo i Opština Bujanovac, u ovom momentu ne znam da vam kažem tačan broj koji je testiran, ali znam da se radi takođe intenzivno epidemiološko istraživanje, da se radi i testiranje – odgovorila je dr Kisić Tepavčević.

Da ne bi bilo zabune, izlaganje je završila sledećom rečenicom:

– I na nekoj od sledećih konferencija ćemo da vam iznesemo i brojeve testiranih i potvrđenih slučajeva prema regionima i u ovom delu naše zemlje.

Mi ne znamo ko je fizički prisustvovao konferenciji osim nje i epidemiologa Branislava Tiodorovića, koji je mogao da joj došapne da su Bujanovac i Preševo u Srbiji a ne u „ovaj deo naše zemlje“ za koji nema podataka.

Ovako, primetio bi cinik, ispada da Tiodorović nije ortodoksni NišlEja, komšija dakle, nego da je iz, statijaznam, doline Nila.

No, ostavimo po strani gaf uvažene zamenice direktora Instituta Batut, jer svakako nije jedina u Srbiji koja ne zna kuda se tačno prostire ono što eufemistički nazivamo „administrativnom linijom“.

Nije joj da to zna „u opisu radnog mesta“ kao nekima, a opet ne znaju, ili znaju a prave se da ne znaju.

Uostalom, zapitajte se, dragi čitaoče, da li znate tačnu lokaciju svakog toponima njene rodne Bosne i Hercegovine, na primer da li se Gornji i Donji Vakuf, Goražde, Jahorina, Romanija, Konjic ili Kupres nalaze u Federaciji ili Republici Srpskoj (Aj u dva’es marke da sad guglate).

U redu, kazaćete da ona živi u Srbiji u kojoj radi jedan vrlo odgovoran posao, ali ipak se sve svodi na poznavanje geografije.

I zato je problem sa Darijinim nastupom, bez ikakve namere da zadiremo u njenu stručnost, zaparvo mnogo dublji od njenog problema sa geografijom .

On je, taj niški nastup, paradigmatičan i najmanje govori o njoj, a mnogo više o generalnom odnosu prema nama ubogima na jugu onih koji svakako znaju na kojoj smo geografskoj širini i dužini, a ponašaju se kao da ne znaju.

Da, mnogo, mnogo govori i o nama samima.

U ovom momentu ipak je najvažnije, a u šta iskreno verujemo, da je svaki pacijent „iz ovog dela naše zemlje“ kvalitetno klinički zbrunut kao i pacijent iz bilo kog drugog dela naše zemlje.

Zato, pravda za Dariju!




4 thoughts on “Pravda za Dariju! (VIDEO)

  1. Cvoro

    Ptokleti dokoni i nepismeni moze da negativo onoga ko je spasio vise zivota nego sto on ima sati u zivotu cuti bruko od coveka.

    Reply
  2. Stevan

    Sve koji negativno komentarisu napore dr Arije Kisic treba da je sramota. Ne znaju sta ce od dosade pa napadaju zenu. Sreca nasa sto ona jos uvek odoleva tim komentari a, da nam je vise takvih

    Reply
  3. Miroslav

    Da je pravde , ona bi radila u nekoj opštoj bolnici i još uvek bi se usavršavala , a na njenom mestu bi bio neki istinski stručnjak sa dugogodišnjim radom .

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *