U Bujanovcu nedelju dana bez sumnjivih na koronu, ali nema opuštanja

Piše: N. Stevanović

Daleko smo od kraja borbe sa koronom, zahtevam ozbiljnost i odgovornost: Dr Jovanović

Bujanovac, 17. april 2020. U opštini Bujanovac poslednje dve nedelje nije bilo slučajeva sa potvrđenim covidom-19, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja, a od petka (10. april), kada je dvoje Bujanovčana sa simptomima korone prebačeno u vranjsku bolnicu, odnosno Klinički centar (KC) Niš, do danas, nedelju dana kasnije, u opštini Bujanovac nije bilo sumnjivih slučajeva.

Podatak je svakako dobar znak i uliva nadu, kaže direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović, ali nikako ne znači „da je dozvoljeno opuštanje“.

Pridržavajte se mera, izolujte se, držite distancu ako već morate da izlazite. Primećujemo da veliki broj ljudi ne nosi zaštitne maske, to je nedopustivo i neodgovorno, i prema sebi i prema drugima. Daleko smo od kraja borbe sa koronom, zahtevam ozbiljnost i odgovornost, svako mora lično da doprinese zajedničkom cilju, u suprotnom posledice mogu da budu zastrašujuće – naglašava dr Jovanović.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

O poslednja dva sumnjiva slučaja Dom zdravlja još uvek nema potpune informacije, sigurno je samo, kako je rekla, da je rezultat testa žene iz Končulja bio negativan, dok se za starijeg Bujanovčanina još uvek ne zna da li je inficiran korona virusom – gotovo nedelju dana po prijemu u KC Niš.

Od izbijanja epidemije, tačnije od 30. marta kada je registrovan prvi slučaj, u opštini su potvrđena četiri slučaja infekcije. Troje Bujanovčana kod kojih je ranije potvrđen virus su  na lečenju u Vranju i Nišu i u stabilnom su stanju, dok je jedna osoba preminula.

Po podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, na sajtu covid19.rs, u bujanovačkoj opštini je svega 63 građana u samoizolaciji.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *