Pacijent iz Bujanovca 4 dana čeka rezultat testiranja kako bi izašao iz bolnice

Bujanovac, 18. april 2020. (Foto ilustracija) – Gotovo svi nacionalni mediji, pozivajući se na izjave nadležnih sa konferencije Kriznog štaba u petak, prenose da je Bujanovac jedna od retkih sredina u Srbiji bez zaraženih koronom, što apsolutno ne odgovara činjeničnom stanju, a što svakako najbolje zna supruga jednog obolelog Bujanovčanina.

On je 5. aprila hospitalizovan na Infektivnoj klinici vranjske bolnice gde su mu oba nalaza bila pozitivna na koronu.

Prema rečima ove žene, rezignirane zbog neupućenosti nadležnih o broju obolelih u Bujanovcu, njen suprug se već nekoliko dana oseća dobro posle upale pluća i visoke temperature, ali 4 dana čeka rezulat testiranja koji bi zvanično pokazao izlečenje:

-On je dobro i pre 4 dana je testiran, ali još nema rezultata. Ako ovaj i naredni, drugi test, pokažu da je sada negativan pustiće ga kući, kaže ona za Bujanovačke.

Podsetimo, da je i majka ovog čoveka zvanično pozitiva na koronu i leči se u nekoj od niških bolnica, a pre njih virus je registrovan kod muškarca iz bujanovačkog naselja Karakačka, koji se prema informacijama koje imamo oseća dobro.

Jedna žena iz Sela Nesalce, koja je bila hronični bolesnik, preminula je pošto joj je Nišu prvi test bio negativan a drugi pozitivan.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Prema rečima dr Lele Jovanović, direktorke Doma zdravlja Bujanovac, na teritoriji optine od izbijanja epidemije evidentirana su 4 slučaja infekcije, koje je potvrdio i referentni Zavod za javno zdarvlje Vranje.

Dan pošto je njegova koleginica Darija Kisć Tepavčević u Nišu na isto pitanje odgovorila da „nema podatke za Kosovo“, Dr Predrag Kon, na koga se pozivaju centralni mediji i agencije, na pitanje Bujanovačkih pročitano na pomenutoj konferenciji Kriznog štaba „koliko ima testiranih i zaraženih koronom u Bujanovcu“, je najpre rekao da „nije pripremio taj podatak“, da bi mu potom neko od prisutnih sugerisao da „u Bujanovcu nema registrovanih na osnovu podataka koje smo dobili“.

-Da, u Bujanovcu je nula, za Preševo nemam ovde upisano – rekao je  dr Kon.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *