Ublažavanje mera: Policijski čas od 18h, penzioneri mogu u šetnju, otvaraju se pijace

Bujanovac, 20. april 2020. Vlada Srbije donela je odluku o ublažavanju  mera u borbi protiv  koronavirusa, kojom će zabrana kretanja od utorka (21. april)  počinjati u 18 časova,   građanima starijim od 65 godina će biti dozvoljeno da utorkom, petkom i nedeljom  izlaze u šetnju u trajanju od pola sata, a dozvoljen je i rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga.

Stariji od 65 godina će u šetnju moći u periodu od 18 časova do 1 sat iza ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Od utorka, 21. aprila biće dozvoljen rad automehaničarima i vulkanizerima, obućarima, krojačima,  školama za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo.

Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od utorka će  ponovo biti otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa, rečeno je u ponedeljak na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Međutim, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri  ostaju zatvoreni.

Kako je rečeno, Vlada poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od 21. aprila.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Rad u objektima i delatnostima kojima je to od utorka dovoljeno može se obavljati isključivo uz poštovanje svih mera zaštite i korišćenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava – maski i rukavica.


TAG


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *