Preminuo muškarac iz Bujanovca pozitivan na koronu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. april 2020. (Foto ilustracija: KV Niš) – Muškarac iz Bujanovca star 68 godina, za kojeg se još 10. aprila posumnjalo da je inficiran korona virusom, u nedelju je preminuo u Kliničkom centru Niš, a u ponedeljak je potvrđeno da je bio pozitivan na covid-19, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja.

Po poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, računajući i ovaj slučaj, broj registrovanih slučajeva korona virusa u opštini Bujanovac je 5, od kojih su dve osobe preminule, a u međuvremenu je jedna izlečena.

Insistirali smo da nam se dostavi izveštaj za našu opštinu i po preseku stanja na današnji dan imamo pet potvrđenih slučajeva – rekla je Bujanovačkim u urorak dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja.

Dr Jovanović se uzdržala od komentara na pitanje zbog čega je tek posle više od deset dana u Dom zdravlja stigla potvrda o petom slučaju covid-19.

Za preminulog se inače ne zna da li je imao i druge bolesti.

Ponavljam, građani moraju da poštuju propisane mere, izolacija je najbitnija i najdelotvornija zaštita. Daleko smo od izlaza iz ove situacije. Nosite maske, održavajte higijenu i distancu, perite ruke, i najbitnije, ne izlazite bez preke potrebe. Nikakvo opuštanje ne dolazi u obzir – poručila je dr Jovanović.

Po podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, trenutno su  u samoizolaciji 72 meštana opštine Bujanovac.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *