Kiša pokvarila šetnju starijih od 65 (Foto & Video)

Mnogima kiša nije prijala

Bujanovac, 22. april 2020. – Posle više od mesec dana, stariji od 65 godina mogli su u utorak da na pola sata, u periodu od 18-01 sati, izađu iz kuća, ali sudeći prema onome što smo videli nisu u punoj meri iskoristili to pravo u sklopu popuštanja mera u borbi protiv korone.

Možda zbog kiše, stečene navike da sede kod kuće, a možda i zbog straha da ih virus ne zaskoči iza nekog ugla, tek ekipa Bujanovačkih oko 20 sati, na potezu od kružnog toka do parka, susrela je tek nekolicinu sugrađana, iako je i pored kišice vreme bilo prijatno za šetnju opranim ulicama i čistim trgom, bez gužve i galame.

Povijeni ispod kišobrana, užurbanih koraka, stekao se utisak kao da su primorani da izađu, kao što su bili dužni da duže od mesec dana ne napuštaju stanove i kuće.

Osim jednog Bujanovčanina, nisu bili previše raspoložni za razgovor:

Prija, kako da ne prija, pa makar i na pola sata. Iako je kiša, nije hladno, kaže poznati gradski lik koga zatičemo u šetnji.

Navikao je, dodaje, da pre zabrane svaki dan izađe u čaršiju i još ne može da se navikne na zabranu:

Hodam po dvorištu, pa kad mi dosadi onda sednem na bicikl pa kružim oko kuće. Ali, i ovo će da prođe i dobro je što su nam dozvolili da izađemo, priča sagovornik sa naslovne fotografije.

Prazan trg u utorak uveče

Stariji od 65 godina sledeću priliku da „protegnu noge“ imaće u petak, pa onda u nedelju u istom periodu, dakle tokom policijskog časa.

Vremenska prognoza kaže da će ih tada poslužiti vreme.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *