OŠ „B. Radičević“ spremno čeka probu male mature

Piše: N. Stevanović

Tasić: Angažovanjem razrednih starešina i pedagoških asistenata prevaziđeni su problemi pre svega vezani za tehničke mogućnosti

Bujanovac, 22. april 2020. (Foto arhiva)- Svih 97 osmaka Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, koji redovno pohađaju nastavu od početka školske godine, imaju tehničke uslove za onlajn probnu malu maturu koja je počela u sredu testom iz maternjeg jezika.

Po rečima direktora škole Nenada Tasića,  angažovanjem razrednih starešina i pedagoških asistenata prevaziđeni su problemi pre svega vezani za tehničke mogućnosti, poput kompjutera, tableta, telefona, interneta, koji su se javili kod manjeg broja učenika.

Bilo je nekoliko učenika kojima je bila neophodna pomoć škole. Neki su bili nedostupni od trenutka proglašenja vanrednog stanja, mali broj njih nije imao uređaje ili internet vezu. Mogu da kažem da smo sve to rešili tako da smo resornom ministarstvu mogli da pošaljemo izveštaj da svih 97 redovnih učenika osmog razreda ima tehnički uređaj i internet i ulogovano je na obrazovnu platformu „Moja učionica“, na kojoj se radi proba male mature – rekao je Tasić Bujanovačkim.

On je naglasio da su razredne starešine u stalnoj komunikaciji sa učenicima, da su im prosledili sve što je potrebno za rad na platformi, kao i da će nastaviti da konstantno komuniciraju sa đacima kako bi se sve eventualne prepreke otklanjale odmah.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Probni test male mature je počeo u sredu od osam časova ujutru, testom iz srpskog jezika, a maturanti će moći da se prijave na test do 20 časova.

Test iz maternjeg trajaće 60 minuta od momenta kada se učenik prijavi na platformu „Moja učionica“.

U četvrtak je test iz matematike, a dan kasnije kombinovani test.

Na svakom od tri testa biće po 20 zadataka, pored srpskog i kombinovani test će trajati sat vremena, dok je za test iz matematike predviđeno 90 minuta.

Đaci u Srbiji se za ovu školsku godinu više neće vraćati u školske klupe, a raspust za većinu đaka počinje krajem maja, kada se završavaju redovni časovi, odnosno onlajn nastava.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *