Kosovska vlada odobrila 500.000 evra za Preševsku dolinu

Bujanovac, Priština, 24. april 2020. (Foto: Odluka kosovske vode) – Kosovska vlada odobrila je 500.000 evra pomoći za Bujanovac, Preševo i Medveđu za borbu protiv korona virusa, prenose prištinski mediji.
Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi zahvalio se na donaciji i napisao na svom službenom FB profilu da se radi o najvećem iznosu do sada iz Prištine.

“Donacija od 500.000 evra definitivno predstavlja novi standard odbosa prema Dolini od strane Republike Kosovo”, objavio je Kamberi.

Prema njegovim rečima, telefonski razgovori s premijerom Kurtijem rezulturali su odluci vlade u četvrtak.

“U ime građana Preševske doline hvala vam na konkretnoj podršci u ovoj teškoj situaciji”, napisao je Kamberi uz nadu da će se ovakva saradnja nastaviti.

U sličnom tonu reagovao je i Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, koji je u intervjuu za Klan Kosova takođe naglasio da je razgovarao telefonom sa v.d. premijerom Albinom Kurtijem o podršci Albancima u vreme Covida 19.
„Pozdravljamo ovu odluku koja je jedna od najozbiljnijih odluka vlade u vezi sa Albancima Preševske doline “.
Kako je rekao, taj novac biće upotrebljen za pomoć albanskim institucijama da “poboljšaju stanje u regionu i zaštite kolektivna prava Albanaca u Preševskoj dolini”.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *