Naš čovek iz Danske podelio 95 humanitarnih paketa Bujanovčanima (Foto & Video)

Pomoć dobili svi kojima je potrebna, bez razlike, i Romi, i Albanci i Srbi

Bujanovac, 25. april 2020. – Raim Bavtijari, naš čovek koji od 1999. živi u Danskoj, obradovao je u petak 95 socijalno ugroženih bujanovačkih porodica koje još teže žive u vreme oandemije korona virusa.

On je, sa svojom suprugom Nedžmijom Gušani finansirao i podelio upravo toliko paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Bavtijari je iz Gnjilana, odakle je, pre odlaska u Dansku, došao u Bujanovac, a sada kaže da je u mogućnosti da ispuni svoju želju i pomogne Bujanovčanima:

-Ova akcija je humanitarna i nikakve veze nema sa politikom, jer pomoć dobijaju svi kojima je potrebna, bez razlike, i Romi, i Albanci i Srbi, kaže Bavtijari.

Dodaje da je sa svojim prijateljima išao od kuće do kuće kako bi napravio spisak za podelu paketa.

Logističku podršku pružio mu je Vuk Mitić, vlasnik kafane „Kod Vuka“, sa svojim ocem Draganim, u gradu poznatijim kao Kužder.

Građani čekaju podelu paketa

Ustupili smo besplatno prostor jer kafana ionako ne radi, pomogli smo sa našim prijateljima u pakovanju i distribuciji jer smo na ovaj način želeli da pomognemo sugrađanima bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Jer, kao što reče Raim, pomoć dobijaju svi, naglašavaju Mitići.

Bavtijari dodaje da planira još sličnih akcija. Ovoga puta u svakom paketu našli su se šećer, ulje, pirinač, kesice supe, kantica kakao krema, napolitanke, makarone, kafa, kilogram sudžuka i flaša gaziranog osvežavajućeg napitka.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *