Peru se trg, Kosovska i glavna, očišećena pijaca u centru, na potezu građani (Video & Foto)

Prolaz između Apoteke i Pošte posle čišćenja

Bujanovac, 25. april 2020. – Dok većina nas prinudno vegetira u stanovima i kućama, Odeljenje za razvoj i investicije, uz pomoć ekipa Komunalca, koristi prazne ulice u policijskom času zbog pandemije korona virusa.

Kako je za Bujanovačke i najavio načelnik ove opštinske službe Rahim Salihi, u subotu se peru centralni gradski trg, Kosovska ulica od ulaza u V. Trnovac prema centru i Karađorđa Petrovića još jednom, od ugla kod Škole Sveti Sava do kružnog toka.

Osim toga, očistili smo i oprali malu pijacu iza Pošte, kaže Salihi i najvaljuje pranje i ostalih gradskih ulica.

Salihi je pokrenuo i akciju uklanjanja divljih deponija, pa su tako prethodnih dana očišćene gomile smeća kod Zelene pijace i potez od nekoliko kilometara na putu od V. Trnovca ka Breznici.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Prolaz između Apoteke i Pošte pre

 

Međutim, ovo neće imati nikakav značaj ukoliko građani, koji po prirodi stvari očekuju da javne službe rade u njihovu korist, ne učine nešto za lokalnu zajednicu, naš zajednički grad i, konačno, za sebe same.

Za početak, dovoljno je da, na primer, ne bacaju smeće i delove nameštaja pored kontejnera, pepeo iz šporeta na trotoar, ili da, pak, svako zalije sadnicu uličnog drvoreda ispred svoje kuće, ukratko da ne zagađuju i ne prljaju grad koji svi na rečima toliko volimo.

;




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *