Potrebna pomoć za obeležavanje 950 godina manastira Prohor Pčinjski

Bujanovac, Vranje, 26. april 2020. (Foto Eparhija vranjska) – Eparhija vranjska pozvala je sve koji su u mogućnosti da pomognu u realizaciji radova na obnovi Manastira Prohor Pčinjski koji će ovog maja proslaviti jubilej, čije je obeležavanje počelo u Bujanovcu, 950 godina postojanja i 700 godina od momenta obnove koju je inicirao Sveti kralj Milutin.

Kako prenosi portal Vranjenews, tim povodom u toku su pripremni radovi na izradi stasidija, novog kivota, svetog prestola, kao i radovi na uređenju isposnice Svetog Prohora gde će biti izgrađena bogomolja posvećena prepodpbnom Sisoju velikom.

Dobrovoljni prilog možete uplatiti na žiro račun 200-3174830101008-55

Imena priložnika biće upisana u manastirski pomjanik i pominjaće se na svakodnevnim bogosluženjima. Oni pak koji nisu u mogućnosti da pomognu novčano mogu pomoći manastiru radom prilikom uređenja manastirske porte ili puta do isposnice. Neka molitve Svetog Prohora budu sa svima vama. Unapred blagodarimo! Neka molitve Svetog Prohora budu sa svima vama“ – poručuje manastirska bratija sa igumanom Metodijem na čelu.

Imena za pominjanje mogu se poslati porukom ili na e mail prep.prohor@gmail.com

kako su Bujanovačke ranije objavile, predsednik Vučić je pokrovitelj obeležavanja manastirskog jubileja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *