Negativne sve 3 analize poslate iz Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. april 2020. -Rezultati testova na covid-19 za dve osobe iz opštine Bujanovac, koji su se čekali od prošle nedelje, su negativni, a u međuvremenu nije bilo novih sumnjivih slučajeva, potvrđeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja (DZ).

Opština Bujanovac u osmu nedelju borbe sa koronom ulazi sa ranije  potvrđenih 6 slučajeva, od kojih je poslednji sedmogodišnje dete iz Bujanovca registrovano kao inficirano 23. aprila.

-Dve poslednje testirane osobe su negativne, a pre toga smo u petak dobili još jedan negativan rezultat. Podsećam da se radi o troje ljudi za koje se javila sumnja neposredno po potvrđivanju prisustva virusa kod jedinog obolelog deteta u opštini. U međuvremenu Dom zdravlja nije registrovao nove sumnjive slučajeve – rekla je Bujanovačkim u ponedeljak direktorka DZ dr Lela Jovanović.

Ona je istakla da je Bujanovčanin iz naselja Karakačka, koji je zbog korone početkom aprila prebačen na Odeljenje infektologije vranjske bolnice, prošle nedelje otpušten kući.

To je drugi Bujanovčanin koji je pobedio covid-19, dvoje su još uvek na lečenju, a zvanični bilans ulaze i dva smrtna slučaja.

Po poslednjem preseku stanja od nedelje (26. april) u bujanoovačkoj opštini je svega 37 građana u samoizolaciji.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *