Kompanije iz Bujanovca imune na humanost

Bujanovac, 28. april 2020. – Mediji su u ponedeljak preneli vest da je Koka-kola Sistem donirao Surdulici milion dinara kao pomoć u vreme epidemije korona virusa.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj novac namenjen je za socijalne pakate najugroženijim građanima, kao i za neophodna zaštitna i sredstva za dezinvekciju.

Ovim se povodom oglasio i Novica Tončev, narodni poslanik SNS i predsednik lokalnog parlamenta u Surdulici, zahvalivši se donatoru čija fabrika „Rosa“ posluje na teritoriji ove opštine.

Predsednik opštine Bujanovac, međutim, istim povodom ne može da se zahvali ni jednoj kompaniji iz Bujanovca, ili nekoj sa strane a da posluje ovde.

Na pitanje Bujanovačkih da li je neka lokalna kompanija na bilo koji način uplatila nekakvu donaciju i pomogla građane preko lokalne samouprave, Kamberi sažeto, i ne bez razočarenja, odgovara:

-Ne, nije ni jedna!

Iako „na papiru“ Bujanovac važi za ekonomski nerazvijenu opštinu, nije da baš ovde niko ne radi.

Ima tu lokalnih moćnih kompanija, onih koje se privatizovane, ali i pogona nekih državnih firmi. I laik bi nabrojao „iz glave“ bar desetak takvih.

Nema smisla spominjati ih ovde, ličilo bi na prozivku, ali znaju građani o kojima se radi i na čije poslovanje, i pored krize izazvane pandemijom, svakako ne bi uticalo da odvoje par desetina ili stotina hiljada dinara.

Iako nisu Koka-kola!

Tek da se osevape, što bi rekli Bujanovčani.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *