Konačno! Počelo „udaranje po džepu“ na nepropisno odlaganje smeća

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. april 2020.  – Dok iz Opštine Bujanovac najavljuju oštru borbu protiv zagađivača životne sredine, u Opštinskoj inspekciji je potvrđeno Bujanovačkim da su u utorak kaznili jednog preduzetnika i dva građanina zbog toga što su bacali smeće van mesta predviđenih za to.

Do kažnjavanja je došlo nakon prijave građana, a načelnik inspekcijske službe Metin Ramizi najavljuje rigorozne kontrole i poziva sve da prijavljuju ovakvu vrstu prekršaja na imejl inspekcija@bujanovac.rs.

Jedna radnja kod gradskog parka je danas kažnjena sa 20.000 dinara, nakon što je sinoć u inspekcijiu  stigla prijava. Dakle, reagovaćemo odmah po prijemu svake prijave o bacanju smeća tamo gde to nije predviđeno. Rešeni smo da stanemo na put nesavesnim pojedincima koji zagađuju životnu sredinu i pozivam građane da prijavljuju ovakve slučajeve – rekao je Bujanovačkim načelnik Ramizi.

Za fizička lica su predviđene kazne od 5.000 dinara za ovakvu vrstu prekršaja, a seoske sredine će biti kontrolisane, dodao je, isto kao i grad.

-Već smo sankcionisali dva prekršaja počinjena od strane fizičkih lica, jedan u Bujanovcu, drugi na selu. Njih su takođe prijavili sugrađani – kaže Ramizi.

Kažnjen privatnik kod parka

Kazne mogu biti prepolovljene, kaže on, ukoliko se plate u roku od osam dana.

Nadležne službe lokalne samouprave u poslednjih nekoliko dana bile su angažovane na uklanjanju nekoliko divljih deponija na teritoriji grada, kao i na pranju gradskih ulica, što su akcije koje će se nastaviti.

Pozivu nadležnih pridružuju se i Bujanovačke, pa pozivaju čitaoce i sve sugrađane da ovakve slučajeve prijave redakciji preko naše FB stranice.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *