Tasić: Veliki odziv na probu male mature u „Branku“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. april 2020. Od 97 redovnih učenika osmog razreda bujanovačke OŠ „Branko Radičević“ 95 njih je radilo onlajn probnu malu maturu.

Uz veliko angažovanje razrednih starešina, svih u školi, ali i roditelja i samih učenika imali smo veliki odziv u ovoj vanrednoj situaciji i uz sve otežavajuće okolnosti uradili dobar posao i sve što je od nas zahtevano – kaže za Bujanovačke direktor škole Nenad Tasić.

Škola se, kako je rekao, može pohvaliti da su probu završnog ispita radili i njeni osmaci koji su u ovom trenutku u inostranstvu.

Rezultati testova su, kaže, bili dostupni učenicima i ceo ovaj proces im je poslužio da provere svoje znanje i uvide za koje oblasti je neohodno da rade više, sa ciljem da budu spremni za pravu malu maturu, kada dođe vreme.

Međutim, kada i kako će se organizovati završni ispit i da li će maturanti, prema nekim najavama u junu ponovo u školske klupe da bi polagali malu maturu, još uvek nije poznato.

-Zvanično nemamo nikakvu informaciju iz Ministarstva prosvete po pitanju male mature. Pretpostavljam da se rade procene na koji način bi moglo da se izvede polaganje završnih ispita, ali za sada to ostaje nepoznanica – kaže Tasić.

Đaci u Srbiji se za ovu školsku godinu više neće vraćati u školske klupe, kako je ranije rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, a raspust za većinu đaka počinje krajem maja, kada se završavaju redovni časovi, odnosno onlajn nastava.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *