Iz Prištine stiglo 200.000 evra na račun opštine Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. april 2020. -Od 500.000 evra donacije prištinskih vlasti za borbu protiv korona virusa Bujanovac i Preševo su dobili po 200.000, a Medveđa 100.000 evra.

Novac je na račune opština legao u sredu, posredstvom „Dojče banke“, a vršilac dužnosti predsednika vlade u Prištini Albin Kurti objavom na fejsbuku je poručio da se „izdvajanjem ovih sredstava pokazuje interesovanje za stanovništvo koje tamo živi“.

Vest o dospeću sredstva je obelodanio i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi nazvavši ovo „velikim korakom napred i konkretnom realizacijom“.

Opština Bujanovac će novac iskoristiti, kako su ranije Bujanovačke objavile, za kupovinu sanitetskog vozila i medicinske opreme, pomoć malim preduzetnicima i za pakete pomoći za 200 materijalno najugroženijih porodica.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi rekao je da je „ovo prvi put posle 20 godina da kosovska vlada šalje pomoć za Preševo“.

-Skupili smo 760.000. Sredstva idu za mikro preduzeća, a ondase očekuje da se plate u Domu zdravlja povećaju. Novac će bitiraspodeljen i  penzionerima koji su šest nedelja boravili u svojimdomovimarekao je prvi čovek Preševa za prištinski Klan Kosova.




2 thoughts on “Iz Prištine stiglo 200.000 evra na račun opštine Bujanovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *