Akcija kod Doma zdravlja, slede Veliki Trnovac, Gnjilanski put …

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. maj 2020. Lokalna samouprava nastavlja sa sređivanjem i čišćenjem Bujanovca, kako kaže načelnik opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Rahim Salihi, a u subotu ujutru na red je došao krug bujanovačkog Doma zdravlja.

Desetak radnika JP „Komunalac“ od jutros je angažovano na čišćenju kruga centralne zdravstvene ustanove u opštini, koji je, po priznanju Salihija, bio prilično zapušten.

-U okviru akcije sređivanja grada, koja traje već tri nedelje, danas detaljno čistimo deo oko Doma zdravlja, za koji radnici ustanove kažu da nije čišćen godinama, o čemu svedoči i količina izbačenog smeća. Ovaj potez mora da se održava, nezavisno od situacije sa korona virusom – kaže za Bujanovačke Salihi.

Po njegovim rečima, lokalna samouprava koristi vanrednu situaciju i policijski čas da podigne nivo čistoće javnih površina u gradu i akcija će se nastaviti.                                                                                     

-Uklonili smo nekoliko divljih deponija, detaljno čistili i oprali glavnu ulicu, a nastavljamo sa Gnjilanskim putem, zatim delom kod ulaza u grad, ulicom ka gradskoj pijaci, a za kraj će temeljno biti očišćene ulice kod gradskog vrtića – najavio je Salihi.

U saradnji sa Mesnom zajednicom Veliki Trnovac u subotu počinje i čišćenje ovog naselja, a Salihi se posebno zahvalio velikom broju meštana, kako je rekao, koji su izrazili spremnost da volontiraju u akciji u ovom selu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *