Danas uvećane plate zdravstvenim radnicima, isplata minimalca počinje u četvrtak

Bujanovac, Beograd, 5. maj 2020. –Zdravstvenim radnicima danas će biti isplaćena aprilska zarada uvećana za 10 odsto, a u četvrtak, 7. maja, sledi isplata minimalne zarade za zaposlene u okviru ekonomskih mera Vlade Srbije podrške privredi. Reč je trajnom uvećanju zarade, najavio je za RTS ministar finansija Siniša Mali.

On je dodao da isplata prve od tri minimalne zarade koju država daje poslodavcima, a oni zaposlenim, počinje u četvrtak i biće završena za dva dana.

Za isplatu minimalnih zarada prijavilo se 237.000 poslodavaca, sa više od 1,1 milion zaposlenih, rekao je Mali gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je ocenio da zbog krize uzrokovane koronavirusom u Srbiji „nije puno ljudi ostalo bez posla„. Kako je rekao, Nacionalnoj službi za zapošljavanje se u poslednja dva meseca prijavilo samo 6.047 osoba, prenosi N1.

Mali je potvrdio da će prijave za dobijanje 100 evra pomoći punoletnim građanima početi 15. maja i trajaće do 5. juna, i istakao da je to neophodna mera, jer to rade i najrazvijenije zemlje sveta, a njome vlast hoće da unese optimizam među građane Srbije i pokaže da je država jaka.

U anketi Bujanovačkih, većina čitalaca izjasnila se da će tražiti 100 evra od države.

Premijerka Ana Brnabić ranije je izjavila da se ona i članovi njenog kabineta neće prijaviti za ovu državnu pomoć.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *