Evo ko sve u Bujanovcu dobija od 200.000 evra s Kosova

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. maj 2020. – Od donacije prištinskih vlasti u iznosu od 200.000 evra (23,4 miliona dinara) Opština Bujanovac će, između ostalog, kupiti sanitetsko vozilo i medicinsku opremu, subvencionisati lokalne poljoprivrednike i preduzetnike, pomoći deci sa posebnim potrebama i obezbediti pakete pomoći za najugroženije porodice, odlučilo je u utorak Opštinsko veće.

Za kupovinu vozila za Dom zdravlja opredeljeno je 6 miliona dinara, dok će za medicinsku opremu, odnosno termometre i spirometre  biti izdvojeno 600.000 dinara.

Po 5,5 miliona će biti raspodeljeno poljoprivrednicima i preduzetnicima na ime subvencija.

Pomoć za decu sa posebnim potrebama, kako glasi stavka u dokumentu o načinu raspodele novca od donacije, iznosi 1,2 miliona dinara.

Za 200 paketa pomoći namenjenih materijalno najugroženijim porodicama biće plaćeno milion dinara, koliko će dobiti i lokalni mediji koji su, kako je rekao predsednik opštine Šaip Kamberi, radili u javnom interesu i svakodnevno izveštavali građane tokom vanrednog stanja.

Deo novca iz Prištine, odnosno 2 miliona dinara dobiće Nacionalni savet Albanaca, a 600.000 je izdvojeno za Islamsku versku zajednicu.

Kosovska vlada je kao pomoć u borbi protiv korone Bujanovcu i Preševu donirala 200.000 evra, a Medveđi 100.000.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *