Izbori menjaju koronu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. maj 2020. Do proglašenja vanrednog stanja zbog korona virusa u opštini Bujanovac je šest stranaka i koalicija podnelo  liste kandidata  za odbornike za lokalne izbore.

Posle „korona krize“ očekuje se nastavak predizborne kampanje 11. maja, kada bi nadležne izborne komisije trebalo da donesu rešenje o nastavku izbornih radnji za parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore, koji će biti održani 21. juna, kako je u ponedeljak obelodanio predsednik Aleksandar Vučić.

Prva potvrđena lista za lokalne izbore u Bujanovcu bila je lista Demokratske partije čiji je nosilac predsednik ove stranke Nagip Arifi.

Dan kasnije, 9. marta, listu je podnela i koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS) na čelu sa šefom naprednjaka Nenadom Mitrovićem.

Predizborne aktivnosti 11. maja će nastaviti i dve partije koje okupljaju Rome – Romska stranka Jedinstvo, čija je lista na kojoj je prvi kandidat Adem Salihi, potvrđena 11. marta i Ujedinjena Partija Roma, koju je listu podnela dan kasnije, a predvodi je Faik Iseni.

Za sada poslednja dva sigurna učesnika lokalnih izbora su partneri u aktulenoj vlasti – koalicija oko SPS-a i Partija za demokratsko delovanje (PDD).

Socijalisti pojačani Stojančom Arsićem, liderom istoimene Grupe građana i Nenadom Tasićem (SPO), listu su podneli 13. marta, a prvi među kandidatima za odbornike je Arsić.

Poslednja podneta lista, uoči samog proglašenja vanrednog stanja, bila je lista PDD-a, koju predvodi Driton Redžepi, nakon što je predsednik stranke i opštine Šaip Kamberi ostao pri svojoj odluci da se više ne kandiduje na lokalnim izborima.

Kamberi će, međutim, biti nosilac zajedničke liste albanskih stranaka na parlamentarnim izborima.

Prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK) u opštini Bujanovac pravo glasa ima 42.325 birača.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *