Nastavlja se sređivanje Bujanovca

Volonteri i meštani V. Trnovca u akciji

Bujanovac, 6. maj 2020. – Akcija sređvanja Bujanovca, koju je tokom vanrednog stanja pokrenuo Rahim Salihi, načelnik opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije, uz pomoć građana, JP Komunalac i medijsku podršku Bujanovačkih, nastavlja se i narednih dana.

Cilj je, kako kaže Salihi, da Bujanovac bude uzoran grad sa okolinom, primer čistoće, u čemu se traži i podrška građana u smislu odgovornog ponašanja.

U utorak tokom policijskog časa opran je, posle mnogo godina, prostor oko Doma zdravlja, koji je prethodno očišćen a pre toga su sami građani i volonteri čistili Veliki Trnovac.

Prethodnih dana detaljno je očišćena Ulica Kralja Milutina (odakle je uklonjena deponija kod Zelene pijace), koja će biti oprana kao što su pre toga glavna i Kosovska, kao i Karađorđev trg.

U subotu sledi čićšenje a zatim i pranje Gnjilanskog puta od kružnog toka do hotela Rozafa, ali i čišćenje i sređivanje ulaza u grad, sa akcentom na okolinu nadvožnjaka.

Sledeće nedelje ćemo asfaltirati dve rupe u glavnoj ulici nastale zbog pucanja vodovodne cevi, a sledi još jedno pranje Karađorđa Petrovića. Sa ovom praksom čišćenja grada nastavićemo i posle vanrednog stanja i zato molim građane da učine sve da naš grad ostane čist- kaže Salihi i dodaje da je na gradskim saobraćajnicama postavljena i horizontalna signalizacija.

On podseća da su opštinske inspekcije stalno na terenu, ali i da reaguju na poziv građana, pa je počelo i kažnjavanje onih koji svesno odlažu smeće gde mu nije mesto i prljaju grad.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *