Dr Jovanović: Bujanovac kontroliše koronu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. maj 2020. – U danu kada je ukinuto vanredno stanje u zemlji (6. maj 2020), epidemiološka situacija u opštini Bujanovac je pod kontrolom i od početka epidemije korona virusa registrovano je 7 slučajeva infekcije, izvestila je opštinski Štab za vanredne situacije dr Lela Jovanović, direktorka bujanovačkog Doma zdravlja.

Poslednji slučaj covid-19 je potvrđen u subotu (2. maj), a rezultati svih ostalih meštana opštine, koji su u međuvremenu uzorkovani u Domu zdravlja, su negativni.

Dr Jovanović je naglasila da pored postepenog vraćanja u normalu u gotovo svim oblastima života, zdravstvene ustanove praktično ostaju u vanrednom stanju.

Mi ne izlazimo iz vanrednog stanja, već nastavljamo da funkcionišemo kao i do sada, dakle, sa pojačanim zaštitnim merama i posebnom ambulantom za respiratorne infekcije. Kao opština smo do sada odolevali i moramo da zadržimo kontrolu – rekla je ona.

U dosadašnjoj borbi protiv korone opština Bujanovac je izgubila dva stanovnika, troje je izlečeno, a po poslednjim informacijama, dve osobe su na lečenju.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *