Nova pravila ako želite 100 evra od države

Bujanovac, Beograd, 7. maj 2020. – Građani koji žele pomoć od 100 evra moći će da se prijave elektronski, na sajtu Uprave za trezor, i preko kontakt centra, čiji će broj biti objavljen 15. maja, ali uz jednu izmenu od prvobitnog plana.

Naime, svi oni koji se jave neće morati da ostave svoje ime i prezime, već samo matični broj, broj lične karte i naziv banke u kojoj imaju ili će otvoriti tekući račun.

Prema najnovijim pravilima, građani neće morati da ostave svoje ime i prezime, rekla je za RTS pomoćnica ministra finansija Ana Jović.

Ona je dodala da će Uredbom biti formiran privremeni registar, koji će biti ugašen posle godinu dana od stupanja na snagu, što će onemogućiti zloupotrebe na koje su ukazivali stručnjaci.

„Svi smo prvi put u pandemiji, ne znamo šta će biti dalje i ovo je podrška svim punoletnim građanima, da se iskoristi za potrošnju i ponovo dođe u privredu“, rekla je pomoćnica ministra finansija.

Penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć 100 evra biće isplaćeno automatski. Ostali koji žele da im se isplati ta pomoć mogu prijaviti od 15. maja do 5. juna.

U anketi Bujanovačkih većina naših čitalaca se izjasnila da će se prijaviti za pomoć od 100 evra.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *