NSZ: Šta može elektronski, a za šta morate u Biro

Bujanovac, 9. maj 2020. Nezaposleni kojima je zakazano redovno javljanje  u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ) biće obavešteni o narednom zakazanom terminu elektronski ili telefonom, saopštila je NSZ.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da će i nakon ukidanja vanrednog stanja prilagoditi rad novonastalim okolnostima, kako bi izašla u susret korisnicima i omogućila da se neke usluge i dalje obavljaju elektronskim putem.

Oni koji do sada nisu bili na evidenciji NSZ, od ponedeljka (11. maj) mogu elektronskim putem da se prijave, podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti.

Poslodavcima je omogućeno da elektronskim putem dostave prijave potrebe za zapošljavanjem, podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih i za izdavanje dozvole za rad stranca.

Neposredan prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *