Bujanovačka banja se otvara za pacijente uz novu organizaciju rada

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. maj 2020. Za prijem prvih pacijenata nakon vanrednog stanja Bujanovačka banja će biti spremna od ponedeljka, 18. maja, najavio je u utorak narodni poslanik Nenad Mitrović.

Po rečima poslanika i radnika ovog lečilišta, Ministarstvo zdravlja je naložilo da u objektu bude izvršena dezinfekcija i sve pripreme za nastavak rada od ponedeljka, 11. maja, ali je početak ipak odložen za nedelju dana.

-Odlučili smo da pomerimo rok kako bi bili potpuno sigurni da smo obezbedili sve uslove da pacijenti koji dođu budu bezbedni. Uvodimo celodnevo pružanje zdravstvenih usluga, što je do sada rađeno samo u prvoj smeni. Sada će se u prvoj smeni tretirati ambulantni pacijenti, za koje će biti obezbeđen poseban ulaz, kako bi bili odvojeni od pacijenata na stacionarnom lečenju čije će se terapije sprovoditi u drugoj smeni – kaže Mitrović za Bujanovačke.

On naglašava da će biti ispoštovane sve preporuke za sprečavanje širenja korona virusa u Specijalnoj bolnici, koja je inače, u jeku borbe protiv epidemije služila kao karantin za stanovnike ovog područja koji su se vraćali iz inostranstva.

-Drugačiji način rada je novina za sve nas. Zdravlje nam je na prvom mestu, kako pacijenata koji će da dolaze na rehabilitaciju u Bujanovačku banju, tako i 68 zaposlenih. Vodićemo računa i o jednima i o drugima – zaključio je Mitrović.

 




One thought on “Bujanovačka banja se otvara za pacijente uz novu organizaciju rada

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *