Štab: Situacija stabilna, vraćanje u normalu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. maj 2020. U opštini Bujanovac nema novih potvrđenih, ali ni sumnjivih slučajeva covid-19 i epidemiološka situacija je pod kontrolom, zaključeno je na sednici Štaba za vanredne situacije u utorak, na kojoj su donete odluke kojima se „svakodnevne aktivnosti vraćaju u normalu“, kako je rečeno.

Dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu, je izvestila Štab da se broj registrovanih slučajeva u opštini (7) nije menjao od prošle nedelje i poslednjeg izveštaja.

Zbog povoljne situacije, kako je rekla, radno vreme covid ambulante je skraćeno na period od 9 do 17 časova.

Istovremeno, Veterinarska stanica Bujanovac će nastaviti da dezinfikuje škole i druge ustanove, nakon što je dezinfekcija obavljena u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.

-Svi uzorci iz vrtića poslati na analizu su negativni na bakterije i viruse. Nastavljamo sa dezinfekcijom Ekonomskog fakulteta, zatim sledi srednja škola „Sveti Sava“ i područne škole – rekao je direktor Veterinarske stanice Miodrag Milković.

Kompletna dezinfekcija će biti izvršena i u Sportskom centru „Mladost“, koji vrata za sportiste otvara od naredne nedelje.

„Vraćanje u normalu“ nakon vanrednog stanja obuhvata i radnike Opštinske uprave, odnosno njihovo radno vreme koje se vraća na uobičajeno, umesto dosadašnjeg od 9 do 13 časova.

Štab je doneo i zaključak o oslobađanju obaveze plaćanja naknade za vrtić za period vanrednog stanja u zemlji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *