Arsić tvrdi da na novoj putarini nema Bujanovčana, Mitrović odgovara da nije bilo novih zapošljavanja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. maj 2020. -Većnik Opštine Bujanovac i regionalni koordinator Narodne stranke (NS) Saša Arsić tvrdi da je za rad na novoj naplatnoj rampi Bujanovac Sever kod Srpske kuće zaposleno petnaestak novih radnika među kojima nema niti jednog meštanina bujanovačke opštine, već se radi o stanovnicima Trgovišta, Vladičinog Hana i Surdulice.

Ove navode demantuje narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović, koji kaže da nije bilo nikakvog novog zapošljavanja već da na naplatnoj rampi rade ljudi koji su posao dobili još prošle godine.

-Imam pouzdane informacije da su JP Putevi Srbije na novoj rampi upošljavali ljude iz  Trgovišta, Vladičinog Hana, Surdulice, dok za Bujanovčane nije bilo mesta. Da bi to prikrili prebacivali su radnike sa jedne na drugu naplatnu rampu tako da se vidi da ima i Bujanovčana među radnicima na novoj naplatnoj rampi, međutim, činjenica je da je oko 15 novih radnih mesta bilo rezervisano za sve osim za stanovnike opštine Bujanovac – kaže Arsić za Bujanovačke.

On je pitao poslanika Mitrovića da li tako bujanovački naprednjaci planiraju da vode lokalnu samoupravu.

-Pošto je on menadžer u Bujanovačkoj banji pitam ga da li bi tako naprednjaci upravljali i opštinom, zapošljavajući sve osim meštana, pa čak i pored lokalaca članova njihove stranke – rekao je Arsić.

Mitrović odgovara da se lako može proveriti ko radi na naplatnoj rampi Bujanovac Sever, otvorenoj 5. maja.

-Nijedan novi radnik nije primljen. Tamo su raspoređeni radnici koji su u radnom odnosu u JP Putevi Srbije još od 3. juna prošle godine – kategoričan je narodni poslanik.

Podsećamo da je i prilikom otvaranja naplatne stanice Bujanovac centar bilo problema jer među zaposlenima nije bilo Albanaca.

Da li je bilo prijema novih radnika za rad na naplatnoj rampi Bujanovac Sever i da li i zašto, ako jeste, među novozaposlenima u bujanovačkoj opštini nema Bujanovčana, naš portal je pitao i JP Putevi Srbije.

Odgovor do objavljivanja ovog teksta nismo dobili.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *