Grčka dogodine, turistički vaučeri i za studente

Bujanovac, 13. maj 2020. – Zbog pandemije covid19 stručnjaci savetuju odmor u Srbiji, a Ministarstvo turizma je obezbedilo dodatnih 400.000 vaučera za povoljnije letovanje. Za njih od danas, 13. maja mogu da konkurišu i studenti i oni koji primaju manje od 70.000 dinara.

Ja preporučujem letovanje ove godine u Srbiji, a sledeće godine ćemo birati gde hoćemo. Mi smo narod koji obožava more, kao da smo mediteranski, a u stvari smo kontinentalno-mediteranski. Moja porodica obožava isto, ali moraćemo nekako da izdržimo – rekao je epidemiolog dr Branislav Tiodorović, prenose Južne vesti.

On preporučuje „naše divne planine“ koje su, kako kaže, prepoznatljivije u Evropi nego kod našeg naroda.

To nikako ne mogu da razumem. Mene u Nemačkoj pitaju kako je u Vrnjačkoj banji. Oni imaju svoje banje, a pitaju me za Vrnjačku – kaže Tiodorović.

I Vrnjačka, ali i druge banje su na listi mesta MInistarstva turzma u koja je moguće otići i provesti odmor uz pomoć vaučera, koji će delimično umanjiti ukupne troškove.

Ministar turizma Rasim Ljajić rekao je da će ove godine, zbog 400.000 novih vaučera, sezona produžena i da će trajati sigurno do kraja godine, a povećan je i obuhvat ljudi koji mogu da se pirjave.

Naime, do sada su za vaučere mogli da se prijavljuju samo oni sa platom do 60.000 dinara i taj limit je podignut 70.000. Ove godine vaučeri su dostupni i studentima, a njima je potrebna potvrda visokoškolske ustanove i fotokopija indeksa.

Studenti neće moći da koriste vaučere za mesta iz kojih su, kao ni u mestima u kojima studiraju, a cilj je da upoznaju Srbiju

Na sajtu Ministarstva je već dostupan spisak od 1.500 ugostitelja i hotelijera koji primaju goste sa vaučerima, a Ljajić je pozvao i druge da se prijave i produže spisak, pišu Južne vesti.

Sve prirodne lepote i potencijali biće predstavljeni kroz turističku kampanju “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju”, a sve o prijavljivanju možete pročitati – ovde.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *