U Srbiju samo uz negativan nalaz, otvaraju se granice sa 4 zemlje

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, prenosi Danas.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, preporučio Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane 4 susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na korona virus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *